slide3_Y3q50jbsZziIKwdN_1429080231.jpg
 

Изградба и Продажба на Станови

Ликот на зградата сосема точно го прикажува нејзиниот карактер - оптички, функционално и енергетски. Со нашите прозорски и фасадни системи добивате квалитетен бренд и производи со кои желбите на муштериите стануваат реалност.

» повеќе
Изградба
и Продажба
на Станови
slide2_Z3AwuPvSzcs9Sb7r_1429080231.jpg
 

РЕХАУ прозорски системи

Кај природниот циклус на водата ниту една капка не е залудно потрошена. Овој совршен систем е пример за РЕХАУ и за неговиот одржлив менаџмент на вода, кој во сиромашните региони со вода ги обезбедува суштинските ресурси за идните генерации.

» повеќе
ПВЦ
Столарија

Еуро-Дизајн 86 плус

86 mm-економичен систем за одлична топлинска изолација

Големата длабочина на вградување на овој систем од 86 mm овозможува примена на трослојно застаклување од сите високоефикасни изолациони стакла. Дополнително повеќекоморната техника го користи воздухот како медиум за изолација. Многубројните форми, бои, декори, дизајнирани крила овозможуваат индивидуални обликувања на прозорецот.

Карактеристики

 • Длабочина на вградување: 86 mm / преклопен дихтунг
 • Број на комори: 6 комори
 • Топлинска изолација: Uf до 1,1 W/m²K
 • Звучна изолација до Rw,P= 46 dB
 • Заштита од кражба: до класа на отпор 3
 • Пропустливост на воздух: 4 (EN 12207)
 • Заштита од поројни дождови: 9A (EN 12208).

Предности

 • За нискоенергетски куќи и реновирање на стари градби
 • Одлична можност за заптивање со интелигентната геометрија на профилот и челичното армирање.
 • Широчина на видливост од 115 мм за оптимално навлегување на светлина
 • Голема длабочина на фалца од 66 мм за изведба на тројно застаклување
 • High Definition Finishing-површина (HDF): висококвалитетна, мазна и лесна за одржување.
 • Еколошки производ, а со тоа и можност за рециклирање

Дизајн

 • Реализирање на голем број архитектонски можности преку индивидуални форми, на пр. кружен, триаголен прозорец како и коси и испакнати дизајни за прв пат со полно армирање.
 • Разновидни можности на дизајн со различни бои и декор фолии како и со лакирање или алуминиумски обвивки
 • Светло сивите дихтунзи ги нагласуваат белите профили а црните дихтунзи ги нагласуваат профилите во боја
 • Елегантна оптика преку закосени делови од 20° и 5 мм надворешни агли

Прибор

На располагање е следниов прибор и дополнителни елементи за Еуро Дизајн 86 плус:

 • Аголни спојки: Успешно го спречува настанувањето на мувла и кондензација (DIN 4108-2) Аголни спојки за 90° агли и варијабилни агли со внатрешен навој помеѓу 90° и 180°
 • РЕХАУ Комфорт- дизајн плус: Системот на ролетни нуди ефективна заштита од светлина и погледи. Достапен е и систем на ролетни со интегриран комарник.

За нас

ЕЛКОМ е фирма која се занимава со изработка, продажба и вградување на алуминиумска и ПВЦ столарија. Користиме REHAU ПВЦ профили.

Локација

Контактирајте не

ул. “Ленинова” бб,

Струмица, Македонија

тел. 070/347-983

факс. 034 321 031

email. elkomstrumica@gmail.com