slide3_Y3q50jbsZziIKwdN_1429080231.jpg
 

Изградба и Продажба на Станови

Ликот на зградата сосема точно го прикажува нејзиниот карактер - оптички, функционално и енергетски. Со нашите прозорски и фасадни системи добивате квалитетен бренд и производи со кои желбите на муштериите стануваат реалност.

» повеќе
Изградба
и Продажба
на Станови
slide2_Z3AwuPvSzcs9Sb7r_1429080231.jpg
 

РЕХАУ прозорски системи

Кај природниот циклус на водата ниту една капка не е залудно потрошена. Овој совршен систем е пример за РЕХАУ и за неговиот одржлив менаџмент на вода, кој во сиромашните региони со вода ги обезбедува суштинските ресурси за идните генерации.

» повеќе
ПВЦ
Столарија

Брилант-дизајн

Топлинска изолација и разновиден дизајн

Брилант Дизајн претставува комбинација на топлинска изолација и разновиден дизајн. Без оглед дали е со длабочина на вградување од 70 mm или 80 mm – овој систем е идеално решение за новoградба или реновирање. Разновидните форми, бои, декори и дизајнираните крила овозможуваат индивидуално обликување на прозорецот.

Карактеристики:

 • Длабочина на вградување: 70 mm (опционално 80 mm рам)/преклопен дихтунг
 • Број на комори: 5 комори (6 комори)
 • Топлинска изолација: Uf= 1,3 W/m²K (Брилант Дизајн со стандардно армирање) Uf= 1,2 W/m²K (Брилант Дизајн плус со термички разделено армирање)
 • Заштеда на енергија: до 56% (основа за споредба: Дрвен-/ пластичен прозорец Uw = 2,7 W/m²K)
 • Звучна изолација до Rw,P = 45 dB
 • Заштита од кражба: до спречување на насилно влегување класа 3 (ENV 1627)
 • Заштита од провев: Класа 4 според EN 12207
 • Заштита од поројни дождови: Класа E 900 според EN 12208

Предности:

 • Кос фалц во рамката за подобро истекување на водата и полесно чистење
 • Оптимални статички карактеристики преку челично армирање со голема длабочина на вградување
 • Еднакви армирања во рамот и крилото за полесно одржување на лагерот
 • По избор екструдирани дихтунзи за рационална завршна обработка
 • High Definition Finishing- површина(HDF): висококвалитетна, мазна и лесна за одржување
 • Еколошки производ, со тоа и можност за рециклирање

Дизајн

 • Класични или заоблени крила
 • Разновидни можности на дизајн со различни бои и декор фолии како и со лакирање или алуминиумски обвивки
 • Индивидуални форми на пр. кружен, триаголен прозорец како и коси и испакнати дизајни
 • Светлосивите дихтунзи ги нагласуваат белите профили

Прибор

На располагање е следниов прибор и дополнителни елементи за Брилант Дизајн:

 • Аголни спојки: Успешно го спречува настанувањето на мувла и кондензација (DIN 4108-2) Троаголно решение за 90° агли, 135° агли и варијабилни агли со внатрешен навој помеѓу 90° и 180°
 • РЕХАУ Комфорт- дизајн плус: Системот на ролетни нуди ефективна заштита од светлина и погледи. Достапен е и систем на ролетни со интегриран комарник.

За нас

ЕЛКОМ е фирма која се занимава со изработка, продажба и вградување на алуминиумска и ПВЦ столарија. Користиме REHAU ПВЦ профили.

Локација

Контактирајте не

ул. “Ленинова” бб,

Струмица, Македонија

тел. 070/347-983

факс. 034 321 031

email. elkomstrumica@gmail.com